Opvallend nieuws uit Amerika, gezien de negatieve invloed die de Wereld Gezondheids Organisatie daar uitoefent op de elektronische sigaret. Volgens recent onderzoek hangt de toename van het gebruik van elektronische sigaretten onder Amerikaanse volwassenen namelijk samen met een aanzienlijke toename van het aantal mensen die stoppen met roken, aldus onderzoekers.

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers aan de University of California San Diego School of Medicine and Moores Cancer Center en gepubliceerd in het BMJ British Medical Journal. In de publicatie geven wetenschappers uit Californië aan dat hun bevindingen, in de tot op heden grootste representatief uitgevoerde steekproef onder e-sigaret gebruikers ooit,  een “sterke zaak” heeft dat e-sigaretten hebben bijgedragen tot het verhogen van de rookstoppercentages .

“Deze bevindingen moeten zorgvuldig worden gewogen in het beleid van de regelgeving en bij de planning van interventies op het gebied van tabaksbeheersing,” aldus de onderzoekers, onder leiding van Shu-Hong Zhu aan de universiteit van Californië, in hun studie.

Bron: Reuters

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret