De luchtkwaliteit in Nederland voldoet niet aan de Europese normen. Vooral in de grote steden is de lucht vervuild. Zoals in Amsterdam, waar de vervuiling zelfs is toegenomen, blijkt uit nieuwe resultaten van de GGD.

Amsterdammers roken ongemerkt ruim zes sigaretten per dag mee door de verontreinigde lucht die ze inademen. “Onder de 18 mag je niet roken, maar de gemeente laat alle kinderen in Amsterdam wel zes sigaretten per dag meeroken. Dat klopt gewoon niet.”

Woon je aan de Ringweg A10 dan is het nog kwalijker. Uit metingen blijkt dat je dan vergelijkbaar de schadelijke rook van tien (!) sigaretten per dag binnen krijgt.

Sanne van Rijn (16) heeft astma en woont op een van de meest vervuilde stukjes van Amsterdam. “Ik wil niet roken, maar dat doe ik nu toch.” Omdat ze op een woonboot woont, heeft ze dubbel zo veel last: “Op de weg zijn hier heel veel toeristenbussen, auto’s en vrachtwagens, en in het water zijn er veel boten met slechte motors.”

Bron: NOS

Longarts Wanda de Kanter meende, krom genoeg, dit bericht te moeten aangrijpen om Amsterdamse rokers via Twitter op te roepen om te stoppen met roken:

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret