Uit  recent gepubliceerd onderzoek naar online e-sigaret consumenten blijkt dat het gebruik van ‘low risk’ alternatieve producten zoals de e-sigaret hen heeft geholpen om te stoppen met roken. De respondenten maakten melding van verbetering van hun gezondheid. Echter 20% van de deelnemers denkt nog steeds dat gebruik van een e-sigaret schadelijk is. Bijna alle deelnemers (99%) rookte al voordat ze overstapten op de e-sigaret.

De gemiddelde leeftijd van de online e-sigaret consument uit dit onderzoek is 46 jaar, waarvan 57,1% man is en 42,9%  vrouw. De jongste gemeten leeftijd is 19 jaar en de oudste respondent is 78 jaar. 48,8% heeft een opleiding op HBO (of hoger) niveau gevolgd. De deelnemers kwamen voor ongeveer 73% uit Nederland en ongeveer 23% uit België.

De meeste respondenten hebben één of meerdere stoppogingen ondernomen met behulp van nicotine vervangende middelen zoals bijvoorbeeld nicotinepleisters. De gemiddelde leeftijd waarop men begon met roken is 15 jaar en 3 maanden, waarbij men ongeveer 30 jaar gerookt heeft. De opgegeven reden om te stoppen met roken is voornamelijk uit ongerustheid over de gezondheid of verslechtering van de fysieke gesteldheid. Daarnaast telt kostenbesparing ook mee.

Meer dan 80% van de respondenten heeft aangegeven door het gebruik van de e-sigaret minder behoefte te hebben aan tabaksigaretten en als direct  gevolg daarvan de sigaret consumptie naar beneden konden brengen en zodoende konden stoppen met roken. Populaire smaken zijn tabak, fruit en mint/mentholsmaken.

De meeste deelnemers waren het eens met de stelling dat diverse aspecten op het gebied van hun gezondheid waren verbeterd door het gebruik van de e-sigaret. Genoemd werd een frissere adem, verbeterde fysieke conditie, beter kunnen ademhalen en verbetering van smaak en reuk.

Bron: http://www.mdpi.com/1660-4601/14/7/798
Onderzoek in PDF formaat

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret