De Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA) is voornemens om het nicotinegehalte in sigaretten terug te brengen “tot een niet-verslavende hoeveelheid”. Op deze manier wil men voorkomen dat jongeren überhaupt nog verslaafd kunnen raken aan tabak. Het voorstel komt van het nieuwe hoofd van de FDA, Scott Gottlieb.

De roker die niet zonder zijn dagelijkse dosis nicotine wil (of kan), kan dat in het vervolg “uit alternatieve en minder schadelijke bronnen halen”, aldus Gottlieb.

In een interview met The New York Times noemt FDA-baas Gottlieb de e-sigaret expliciet als „alternatief met een lager risico” voor rokers die willen stoppen met roken.

Of Europa voornemens is deze lijn te volgen is nog niet bekend. Volgens Reuters verwachten analisten dat Europese toezichthouders vergelijkbare acties tegen nicotineproducten bestuderen.

Alhoewel dit verrassende voornemen van Scott Gottlieb op veel bijval kan rekenen, zit er nog wel een addertje onder het gras voor de gebruikers van de e-sigaret. Gottlieb wil namelijk ook de smaakjes die aantrekkelijk kunnen zijn voor kinderen verbieden voor de e-sigaret. Het is te hopen dat wanneer Europa toch in deze lijn meegaat zij er van doordrongen is dat het grootste gedeelte van de Europese e-sigaret gebruikers juist géén tabaksmaak willen gebruiken maar de voorkeur geven aan frisse en fruitige smaken.

Bron: Speech Scott Gottlieb, M.D.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret