BREAKING NEWS UIT DE UK!

Het percentage succesvol gestopte rokers heeft recordhoogte bereikt volgens de University College London (UCL). E-sigaretten zijn de meest populaire methode om te stoppen met roken. Uit onderzoek van de UCL blijkt dat van de rokers die in de eerste helft van 2017 een stoppoging ondernamen bijna 20% daar succesvol in geslaagd is.

In contrast: het gemiddelde over het afgelopen decennium lag op 15,7%. De onderzoekers definiëren succesvol stoppen met roken als zijnde in de afgelopen 12 maanden niet gerookt hebbende.

STERKE STIJGING VAN GESLAAGDE STOPPOGINGEN ONDER LAGER OPGELEIDEN

Ook uit Nederlands onderzoek blijkt dat lager opgeleiden vaak zwaardere rokers zijn die daarnaast het minst genegen zijn om te stoppen met roken. Het is dan ook verrassend dat uit het UCL onderzoek naar voren komt dat de sterke toename van het aantal stoppers deels uit juist deze rokersgroep voortkomt. Het percentage stoppers binnen de groep lager opgeleiden is historisch altijd laag geweest maar voor het eerst hebben lager opgeleiden vrijwel dezelfde kansen om te stoppen met roken als de ‘witte boorden’ groep. Gezien de zorgen die ook de Nederlandse overheid heeft betreffende deze groep rokers is de uitkomst hoopgevend te noemen.

De e-sigaret is in de UK de meest populaire methode om te stoppen met roken. Doordat de e-sigaret op veel manieren de beleving van het roken nabootst is ze voor rokers veel aantrekkelijker in gebruik dan het plakken van een nicotinepleister.

TV CAMPAGNE TER PROMOTIE VAN DE E-SIGARET

Het onderzoeksnieuws komt naar buiten op het moment dat Public Health een nieuwe TV campagne aan het voorbereiden is. De TV campagne heeft als doel verstokte rokers aan te moedigen om over te stappen op de elektronische sigaret wanneer ze worstelen om van het roken af te komen. De advertenties promoten de e-sigaret als alternatief voor traditionele rookwaren, waarbij de campagne nog intensiever ingezet zal worden om rokers te enthousiasmeren om de e-sigaret uit te proberen.

GROOT AANTAL ROKERS STERFT VOOR HUN 65E

Volgens het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde overlijdt één op de vier rokers voor hun 65e levensjaar. Van zware rokers (meer dan twintig sigaretten per dag) is de levensverwachting gemiddeld 13 jaar korter dan van niet-rokers. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS en het Trimbos-instituut over het verband tussen roken en overlijden.

BRANCHEORGANISATIE IN OVERLEG MET HET MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID

De Esigbond hoopt op korte termijn weer om tafel te kunnen zitten met VWS waarbij we ondermeer verder zullen praten over het succesvolle harm reduction beleid dat in de UK gevoerd wordt. De uitkomst van het UCL onderzoek is eens te meer het bewijs dat het Nederlandse beleid om roken terug te dringen veel succesvoller kan worden aangepakt. De slagingskansen om te stoppen met roken kunnen ook in Nederland op die manier aanzienlijk worden verbeterd.

SAMEN OP WEG NAAR EEN ROOKVRIJE GENERATIE

We strijden met z’n allen om traditionele rookwaren uit te bannen. Samen op weg naar een rookvrije generatie waarbij verstokte rokers op een eerlijke en verantwoorde manier voorgelicht kunnen worden over een succesvolle overstap naar de elektronische sigaret om zodoende de schade aan de gezondheid te beperken .

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret