In een interview bij het CBS-programma Sunday Morning heeft Gottlieb, FDA commissaris bemoedigende uitspraken gedaan over harm reduction.

Gottlieb onderstreept dat de hoop is om alle rokers van tabak en nicotine af te krijgen. Echter, zo stelt hij, voor een deel van de rokers, als zij overgezet kunnen worden op minder schadelijke rookvrije producten, de veronderstelling is dat er minder risico is voor de volwassenen. Hij stelt dat nicotine niet de oorzaak is van kanker, maar juist de stoffen die vrijkomen bij verbranding. Nicotine is niet risicovrij – er zijn wel neveneffecten. Maar de oorzaak van kanker, en de kankerverwekkende stoffen in tabak, zijn het product van verbranding. Gottlieb geeft aan dat het een uitdaging is om jongeren niet aan te zetten om e-sigaretten te gebruiken.

Klik hier om het gehele item van Sunday Morning te bekijken (duur is 10 minuten).

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret