Staatssecretaris Blokhuis wil zo snel mogelijk een rookvrije generatie. Hij mag gezien worden als de meest bevlogen anti-rookstrijder van de afgelopen jaren. De Esigbond begrijpt zijn strijd, maar vindt dat hij de plank volledig misslaat door e-sigaretten niet te erkennen als minder schadelijk alternatief voor de nog immer grote groep verstokte rokers. Je zou verwachten dat een bevlogen man met een missie juist alle handvatten aangrijpt om zijn doel te bereiken. Het tegendeel lijkt echter waar te zijn.
Hij sluit zijn ogen voor de ontwikkelingen in Engeland waar de Britse overheid actief (én met succes) campagnes financiert waarin de e-sigaret als alternatief wordt voorgesteld.
Hij sluit zijn ogen voor de Franse overheid die vapeshops betaalt om goed advies te geven aan rokers die over willen stappen.
Hij luistert ook niet naar de strenge Amerikaanse FDA die bevestigt dat e-sigaretten mensenlevens zullen redden.
Dit najaar zal hij met de Tweede Kamer praten over het Preventie Akkoord en aanscherpingen van het anti-rookbeleid. Ook de e-sigaretten vallen daaronder. Als er niets verandert in deze discussie zal het hulpmiddel en alternatief  (de e-sigaret) net zo hard worden aangepakt als het probleem (de sigaretten). Wij  informeren de staatssecretaris én de Kamerleden opnieuw over de belangrijke rol die de e-sigaret in een modern anti-rookbeleid kan en zelfs moet spelen.
De buitenlandse wetenschappers die  hun bevindingen presenteerden tijdens ons eerste seminar van een paar weken geleden zijn dezelfde mening toegedaan. Ze hielden alle drie een overtuigend pleidooi om de elektronische sigaret in te zetten om de gezondheidsschade van verstokte rokers tot een minimum te beperken. Ook de actieve rol die de overheid zou moeten spelen kwam uitgebreid aan de orde. Ik ben hen zeer dankbaar voor die bijdragen en ben trots op ons eerste en mooie seminar.

Onze nieuwsbrief is eigenlijk alleen bestemd voor de leden van de Esigbond, maar omdat de Haagse discussie snel los barst, wordt deze editie zo breed mogelijk verspreid. De volgende editie zal alleen toegankelijk zijn voor leden en abonnees op deze nieuwsbrief.

Met hartelijke groet,

Emil J.N. ’t Hart
Voorzitter Esigbond Nederland

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret