Het rapport No fire, no smoke, Global State of Tobacco Harm Reduction’  geeft een helder beeld van die landen waar de rookloze producten verkrijgbaar zijn en waar harm reduction een pijler is van het anti-rookbeleid.

Het K∙A∙C (Knowledge ∙ Action ∙ Change) heeft voor de eerste keer het rapport Global State of Tobacco Harm Reduction gepubliceerd. Het rapport laat de wereldwijde, regionale en nationale beschikbaarheid zien van minder schadelijke nicotine producten, de beleidsmatige ontwikkelingen die hieruit volgden, en de gezondheidswinst die geboekt kan worden door tobacco harm reduction.

U vindt het uitvoerige rapport hier. Op pagina 5 t/m 7 vindt u een executive summary. U vindt verderop in het rapport ook specifieke data voor Nederland.

Enkele interessante bevinden:

  • Meer dan 55% van de EU ondervraagden in de Eurobarometer 2017 denkt dat e-sigaretten schadelijk zijn. In Nederland is dit zelfs meer dan 80% (pagina 41).
  • In Nederland is de ratio vapers vs rokers 11%, in België 21% en in Groot Brittanie 29% (pagina 42).
  • In Noorwegen wordt roken op hoog tempo vervangen door snus, slechts 1% van de jonge vrouwen rookt er (pagina 45).
  • Zweden kent voor mannen de laagste tabaksgerelateerde sterfte: 152 op 100.000. Deze ratio is minder dan de helft van het gemiddelde in de EU.

Het K∙A∙C is overigens ook de organisator van het Global Forum for Nicotine. Een event waar we in 2019 als Esigbond ook aanwezig zullen zijn om de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en beleid te volgen, en internationale contacten te leggen.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret