In het Nationaal Preventieakkoord worden e-sigaretten en traditionele rookwaar over één kam geschoren; dit is een historische vergissing die de volksgezondheid in Nederland niet ten goede komt. We zijn voorstander van een streng beleid als het gaat om traditionele rookwaar, en ondersteunen veel maatregelen uit het akkoord. Er is een stap in de goede richting gezet door elektronische sigaretten vooralsnog uit te sluiten van zogenoemde neutrale verpakkingen (plain packaging). Voor de rest ontbreekt echter alle erkenning die e-sigaretten verdienen. Zelfs het nauw opvolgen van nieuwe data over verminderde schadelijkheid, en het herzien van het tabaksontmoedigingsbeleid op basis van nieuwe bewijzen zoals in het Verenigd Koninkrijk, komen niet ter sprake in het akkoord. Blokhuis laat de verstokte roker in de kou staan. U vindt via deze link een persbericht met onze reactie op het akkoord.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret