Engels onderzoek: ‘E-sigaret is het beste stopmiddel’

Esigbond roept staatssecretaris Blokhuis op rokers echt te helpen

Delft, 31 januari 2019. De op 30 januari gepubliceerde resultaten van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek door de Britse Queen Mary University of London herbevestigen dat de elektronische sigaret het beste stopmiddel is voor rokers: ongeveer twee maal effectiever dan kauwgom, pleisters en pillen. Esigbond voorzitter Emil t Hart: “Dit is het zoveelste bewijs dat gebruik van de e- sigaret veel gezondheidswinst kan opleveren. Rokers die de e-sigaret gebruiken als stopmiddel of als alternatief boeken gezondheidswinst omdat een e-sigaret veel minder schadelijk is dan het roken van tabak. Verbranding vindt immers niet plaats. Het wordt nu echt tijd dat staatssecretaris Blokhuis en de Nederlandse politiek de ogen openen en de rokers in Nederland in staat stellen zich te informeren over de voordelen van de e-sigaret als middel om te stoppen met roken.”

Het Trimbos Instituut reageerde vanochtend helaas terughoudend op de nieuwe wetenschappelijk feiten. Emil t Hart: “Het is verbazingwekkend dat wetenschappelijke inzichten worden ontkend en dat als argument wordt gebruikt dat de e-sigaret niet gezond is. Dat laatste beweert echter niemand, ook de Esigbond niet. Een e-sigaret is echter wel veel minder schadelijk. Volgens diverse Engelse wetenschappelijke studies zelfs 95% minder schadelijk . Dat ontkennen is pas schadelijk voor de volksgezondheid. Ik roep de Nederlandse overheid en ook gezondheidsinstanties als het Trimbos Instituut en het RIVM op die realiteit onder ogen te zien, gesprek aan te gaan met de Engelse collega’s en deze inzichten te betrekken bij de ontwikkeling van het antirook beleid.”

Nadere info
Emil t hart, voorzitter Esigbond 06 – 55707426

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret