Voor de uitbreiding van het rookverbod voor dampwaren en voor de invoering van neutrale verpakkingen is er een internetconsultatie geweest. Ter consultatie werd voorgelegd:

  • Neutrale verpakkingen voor sigaretten en shag, dus niet voor e-sigaretten. Echter, in de Nota van Toelichting wordt ook gesteld dat via een separaat traject een grondslag zal worden gecreëerd om ook voor de e-sigaret standaardverpakkingen verplicht te stellen.
  • Een uitbreiding van het rookverbod voor dampwaren.

De Bond heeft afwijzend gereageerd op beide plannen van de overheid. Door sigaretten en e-sigaretten over één kam te scheren stigmatiseert de overheid de e-sigaret. En dat is een historische vergissing: rokers moeten weten dat damp veel minder schadelijk is dan rook en zij moeten zich kunnen informeren over een overstap op e-sigaretten. Een dampverbod wekt de suggestie dat dampen net zo schadelijk is als tabaksrook. Niet dus.

Zie onze reacties op beide punten onderstaande link.

  1. Inbreng Esigbond over voorstel dampverbod
  2. Inbreng Esigbond standaard verpakking

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret