Voordat de Tweede Kamer vragen kon indienen over Preventieakkoord, publiceerde de staatssecretaris in december al het ontwerpbesluit om het uitstalverbod te regelen. In het uitstalverbod worden alle producten over één kam geschoren; alle producten gaan ‘achter deurtjes’, met uitzondering van een handvol speciaalzaken. De staatssecretaris erkent derhalve dat de e-sigaret minder schadelijk is. In de Nota van Toelichting van het besluit geeft de staatssecretaris aan dat rokers die willen stoppen zullen worden ondersteund. Daarnaast geeft hij aan dat tabaksdisplays visuele signalen afgeven bij rokers en degenen die proberen te stoppen. Het zou dus in het belang zijn van de volksgezondheid wanneer rokers worden gestimuleerd om over te stappen op de veel minder schadelijke e-sigaret, onder meer door het aanbrengen van onderscheid in displays tussen beide producten. We roepen de staatssecretaris dan ook op om de wet zodanig aan te passen dat er in het ontwerpbesluit onderscheid gemaakt kan worden tussen verschillende producten.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret