Rokers kunnen baat hebben bij de elektronische sigaret, en daarom is het niet slim van Nederlandse politici en artsen om op te toepen tot een verbod. Dat stelt dr. Gera Nagelhout vandaag in een opinieartikel in De Volkskrant. Nagelhout, hoofd onderzoek bij Onderzoeksinstituut IVO en onderzoeker bij de Universiteit Maastricht, legt in het artikel uit dat gebruik maken van de elektronische sigaret beter voor de gezondheid is dan de normale sigaret en hekelt de onnodige bangmakerij rondom het product. Ook gaat Nagelhout in op de berichtgeving uit de VS: ze legt uit dat deze incidenten hoogstwaarschijnlijk zijn veroorzaakt door het vullen van de e-sigaret met thc-vloeistoffen. Omdat deze vloeistoffen niet zijn toegestaan in Europa en de eisen voor elektronische sigaretten hier veel strenger zijn, is de situatie onvergelijkbaar met die in de VS, aldus Nagelhout. Het volledige artikel is te vinden op de website van De Volkskrant.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret