Nieuw Amerikaans onderzoek wijst bijna in alle gevallen in de richting van het gebruik van THC-olie als oorzaak van problemen in de VS. De afgelopen tijd was er veel aandacht voor “mysterieuze” longziektes onder gebruikers van de e-sigaret. Volgens het US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ‘blijven de data wijzen naar producten die THC bevatten’. Het CDC laat weten dat 86 procent van de patiënten aangeeft producten te hebben gebruikt met THC erin. De FDA heeft als reactie hierop haar advies aangepast: gebruik alleen geregistreerde e-sigaretten en geen illegale producten en THC-vullingen.

Public Health England (PHE) heef het advies naar aanleiding van het onderzoek dan ook niet aangepast. Volgens PHE is dit overduidelijk ‘geen probleem dat gelinkt kan worden aan gereguleerde vapingproducten’ en wijst erop dat de producten die de gevallen in de VS veroorzaakten, niet zijn toegestaan in Europa. Het onderzoek is voor PHE reden om te stellen dat het ‘zekerder dan ooit’ is dat e-sigaretten veel minder schadelijk zijn dan roken. Daarbij blijft zij vasthouden aan de claim dat e-sigaretten ten minste 95 procent minder schadelijk zijn dan traditionele sigaretten. Ook blijven zij rokers adviseren om volledig te switchen naar vapen.

PHE meldt daarnaast dat er geen enkel vape-gerelateerd voorval vergelijkbaar met die in de VS is gemeld bij de EMCDDA (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction). Het volledige PHE artikel hierover is hier terug te vinden.

Al vrij snel na de eerste berichten vanuit de VS doken de verhalen op dat het (oneigenlijke) gebruik van THC-olie de oorzaak zou kunnen zijn. Aanvullend onderzoek wijst nu ook volgens de officiële Amerikaanse instanties steeds meer in die richting. De Esigbond liet eerder al weten dat, In tegenstelling tot de VS, de verkoop van elektronische sigaretten in Nederland streng gereguleerd is. Volgens de Esigbond kunnen consumenten ervan uitgaan dat e-sigaretten hier aan alle wettelijke eisen voldoen als deze bij een officieel verkooppunt worden gekocht en gebruikt zoals voorgeschreven.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret