Naar aanleiding van een mogelijk slachtoffer in België na het dampen van een CBD-olie, roept de branchevereniging voor e-sigaretverkopers Esigbond op om geen THC- of CBD-olie te mengen met e-sigaretten. De Nederlandse overheid hanteert strikte regels als het gaat om e-vloeistoffen en het toevoegen van THC- en CBD oliën is dan ook niet toegestaan. Dat verklaart ook waarom hier problemen zoals in die VS zijn waargenomen uitgebleven. In de Verenigde Staten hebben de gezondheidsdiensten (CDC) deze week bevestigd dat het vapen van THC-olie in combinatie met vitamine E-acetaat, waarmee THC-olie wordt aangelengd, de oorzaak is van de longproblemen. Deze producten zijn in de VS illegaal gekocht en daarom raadt de CDC aan om alleen e-sigaretten te gebruiken die in de winkel te koop zijn. Het volledige artikel is te lezen via deze link.

Ook de Esigbond roept nadrukkelijk op om alleen e-sigaretten en dampwaren in de daarvoor bedoelde winkels te kopen. Tegelijkertijd blijft de bond streng optreden tegen malafide verkopers die toch illegale vloeistoffen voor e-sigaretten op de markt te brengen. De verkoop van illegale e-vloeistoffen in Nederland is redelijk beperkt.

Emil ’t Hart, voorzitter Esigbond: ‘We weten nog niet wat de exacte oorzaak is van het incident in België, maar we raden consumenten standaard aan om een e-sigaret en toebehoren te kopen in de daarvoor bedoelde winkels. Het is belangrijk om te weten dat er in Nederland streng toezicht is op de e-sigarettenbranche. Daarom zijn e-sigaretten in Nederland veilig te gebruiken als een veel minder schadelijk alternatief voor traditioneel roken. De huidige polemiek over de e-sigaret heeft er helaas wel toe geleid dat veel mensen blijven roken, omdat ze denken dat een e-sigaret net zo schadelijk is. Daarnaast vallen gebruikers van e-sigaretten weer terug op de gewone sigaret. Volgens een grote meerderheid van gezondheidswetenschappers is dat zeer kwalijk, omdat de reguliere e-sigaret juist een goed wapen is in de strijd tegen het roken.’

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret