De Nederlandse overheid is voornemens om de wet- en regelgeving rondom e-sigarettenverkoop te veranderen. Denk hierbij aan een reclameverbod, een uitstalverbod en zogenoemde eenheidsverpakkingen voor e-sigaretten. Wij willen u erop wijzen dat het op dit moment mogelijk is om een mening te geven over een voorgenomen wetswijziging van de Tabaks- en rookwarenwet. De voorgenomen wetswijziging is erop gericht om e-sigaretten ook onder het reclameverbod te laten vallen dat nu al geldt voor sigaretten en shag. Reageren is mogelijk via een internetconsultatie. De Esigbond nodigt betrokkenen en belangstellenden van harte uit om de mening over het voorstel te delen met het Ministerie van Volksgezondheid. Via deze link is er toegang tot de internetconsultatie.

De consultatie biedt onder andere de mogelijkheid om:

  • Aandacht te vragen voor het ontzien van elektronische sigaretten voor de genoemde maatregelen, zodat gebruikers in speciaalzaken goed geïnformeerd kunnen worden over e-sigaretten.
  • Op te roepen tot het ontzien van de elektronische sigaret zodat er in speciaalzaken rokers gewezen kunnen worden op een minder schadelijk alternatief voor sigaretten en shag.
  • Te wijzen op het standpunt van Public Health England, dat de elektronische sigaret wel heeft omarmd als een belangrijk en minder schadelijk alternatief voor sigaretten en shag. Aanvullend filmpje hierover is te vinden via deze link:

Reageren kan tot en met 16 december.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret