Informeer het publiek over de voor- en nadelen van e-sigaretten, baseer het beleid op basis van cijfers en bewijs en niet op sentiment en verhoog het succes van stoppogingen door aantrekkelijke, toegankelijke en gebruiksvriendelijke methodes. Dat zijn de drie belangrijkste aanbevelingen die Esigbond-voorzitter Emil ’t Hart dinsdag deed tijdens een hoorzitting in het Belgisch parlement. ’t Hart was daar uitgenodigd om als deskundige zijn licht te laten schijnen op de ontwikkelingen rondom de elektronische sigaret en zijn advies richting de Belgische overheid om hier beleid op te maken.

Een van de aanbevelingen die ’t Hart gisteren deed is om België een strenger beleid te laten voeren om de bevolking te laten stoppen met roken. Hij denkt dat er voor dit streven een belangrijke rol is weggelegd voor de elektronische sigaret. “Wij pleiten ervoor dat de e-sigaret een plek krijgt als minder schadelijk alternatief en als stopmiddel in de strijd tegen het roken. De doelgroep van onze branche is dan ook heel duidelijk de verstokte roker. Daar richten wij ons op. Het product is niet bedoeld voor mensen die nog nooit hebben gedampt, maar juist voor rokers die een poging doen om te stoppen. Voor hen is dit een minder schadelijk alternatief.

Ook is het volgens ’t Hart belangrijk om alle betrokkenen te voorzien van goede, objectieve informatie. “Er bestaan helaas nog teveel misvattingen over elektronische sigaretten die een eigen leven zijn gaan leiden. Zo is het sentiment dat de jeugd massaal gaat dampen, niet-rokers de e-sigaret gebruiken als opstapje naar een gewone sigaret en dat de elektronische sigaret de oorzaak is van de gezondheidsincidenten in de Verenigde Staten. Stuk voor stuk beweringen die allemaal weerlegd en tegengesproken worden door cijfers en onderzoeken. Juist om die misverstanden uit de wereld te helpen pleiten wij voor een volledige informatievoorziening. In Nederland, maar zeker ook in België.”

De hoorzitting is hier terug te kijken en begint vanaf 1.15.14.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret