Corona-update voor de elektronische sigarettenbranche

Net als in vele sectoren hebben bedrijven in de elektronische sigarettenbranche extra maatregelen genomen vanwege coronavirus. Dit betreft uiteraard het houden van afstand in de winkels en verkooppunten, maar er zijn ook een aantal specifieke zaken waar de industrie mee te maken heeft.

Een van de ontwikkelingen die vanuit de branche is waargenomen is de toegenomen belangstelling vanuit België. Omdat hier alle vapeshops zijn gesloten merken wij dat de Belgische damper probeert om via Nederlandse webshops de producten te bestellen. De online verkoop van nicotine houdende producten in België is echter strikt verboden, en dit geldt ook voor Nederlandse retailers. Het is voor hen streng verboden producten via een webshop aan Belgische consumenten te verkopen. Wij hebben onze leden hier al op gewezen en hen uitgelegd dat er een risico op handhaving bestaat op het moment dat zij zich niet aan deze regels houden.

In dat kader steunt de Nederlandse Esigbond de oproep in België om vapeshops te scharen onder essentiële producten, waardoor deze winkels weer open kunnen. Wij delen de angst van experts dat voormalig rokers die zijn gestopt dankzij de e-sigaret door deze maatregel weer terugvallen op de traditionele sigaret.

Verder is er contact geweest tussen de Esigbond en de NVWA over uitingen van retailers in relatie tot het coronavirus. Het is niet toegestaan voor (online) verkopers van elektronische sigaretten en toebehoren om een positieve link te leggen tussen dampwaren en het coronavirus. Tijdens het gesprek hebben wij aangegeven dat onze leden wel de mogelijkheid moeten hebben om te reageren op feitelijk onjuiste berichten die rondgaan over beweringen dat dampers meer risico lopen om het nieuwe coronavirus op te lopen. Met de NVWA is er afgesproken dat de Esigbond dit onderwerp nog eens onder de aandacht brengt bij haar leden.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret