Aanstaande vrijdag 18 september is de deadline van de internetconsultatie voor het indienen van een bezwaar op het besluit om standaardverpakkingen in te voeren voor e-sigaretten.

In dit conceptbesluit (lees hier) wordt aangegeven welke verpakkingseisen zullen worden gesteld. Men wil de verpakkingen van e-sigaretten sterk versoberen waardoor het niet meer mogelijk is om via de verpakking onderscheid te maken tussen de elektronische sigaret of de schadelijke tabakssigaret. De voorgestelde inwerkingtreding is 1 januari 2022.

Wij zijn het hier uiteraard NIET mee eens!

Lees hier een deel van de tekst van het conceptbesluit:

De eisen aan neutrale verpakkingen zullen gelden voor alle elektronische dampwaar. Dit betekent dat elektronische dampwaar met nicotine en elektronische dampwaar zonder nicotine hier beide onder vallen. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat ook elektronische dampwaar zonder nicotine schadelijk kan zijn voor de volksgezondheid.

Evenals bij de invoering van neutrale verpakkingen voor sigaretten en shagtabak, zijn de maatregelen met betrekking tot neutrale verpakkingen voor sigaren en elektronische dampwaar naar het oordeel van de regering, als die al handelsbelemmerend zouden zijn, gerechtvaardigd met het oog op een dwingende reden van algemeen belang, te weten een hoge mate van bescherming van de volksgezondheid.

Dit besluit zal wederom grote negatieve gevolgen hebben voor onze branche en is absoluut niet in het algemeen belang zoals wordt gesteld.

Alle leden hebben inmiddels een samenvatting van onze submissie ontvangen. Deze samenvatting is hier te lezen.

Deze internetconsultatie biedt u de mogelijkheid om suggesties te doen, om uw bezwaar in te dienen en de kwaliteit en de uitvoerbaarheid van de voorstellen te verbeteren.

Uw reactie wordt gebruikt voor het eventueel verbeteren van het voorstel.

Laat ook weten wat u vindt van dit conceptbesluit. Dat kan nog tot het einde van deze week! Gebruik hiervoor deze link!

Recente berichten

Archief

Recente Tweets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret