Het Algemeen Dagblad heeft vandaag een ingezonden brief van Esigbond-voorzitter Emil ’t Hart gepubliceerd. Hij reageert hierin op een eerdere publicatie in de krant. De volledige tekst van deze brief:

Volgens Ilse ’t Mannetje trekken smaakjes bij e-sigaretten vooral jongeren aan en verlaagt het de drempel naar het roken van echte sigaretten. Dat klopt absoluut niet. Het aantal jongeren dat experimenteert met een elektronische sigaret daalt al jaren volgens het Trimbos-instituut. De bewering dat de e-sigaret een opstapje is naar roken van echte sigaretten wordt door diverse internationale onderzoeken tegengesproken. Uit onderzoek van ONS, de Britse tegenhanger van het CBS, blijkt dat nagenoeg alle e-sigaretgebruikers ex-rokers zijn. Slechts 0,1 procent van de ondervraagden gebruikte eerst een e-sigaret en stapte daarna over op roken. Ook is er geen explosieve groei van gezondheidsklachten door het zogenoemde dampen. Nagenoeg alle gezondheidsexperts stellen dat de e-sigaret veel minder schadelijk is dan gewone sigaretten en dat het daardoor een middel kan zijn om de gezondheidsschade die tabak veroorzaakt te beperken. De elektronische sigaret en de smaakstoffen hebben vele Nederlandse rokers naar eigen zeggen geholpen bij het stoppen. Een verbod op smaakstoffen zou desastreus zijn. Rokers blijven doorroken en dampers dreigen terug te vallen op de gewone sigaret. De EU zou daarom de e-sigaret juist moeten inzetten in de strijd tegen het roken.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret