European Tobacco Harm Reduction Advocates (ETHRA) lanceert een grootschalig onderzoek naar het gebruik van diverse nicotineproducten om de omstandigheden voor gebruikers in heel Europa in kaart te brengen. Het onderzoek vindt plaats op basis van een uitgebreide vragenlijst. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de praktische gevolgen van mogelijke veranderingen in de regelgeving, zoals het verhogen van belastingen, een verbod op smaakstoffen of de legalisering van snus.

Bedoeling van het onderzoek is dat dit kan worden gebruikt in aanloop naar de herziening van de Europese tabaksproductenrichtlijn. De resultaten van de enquête zullen de pleitbezorgers van minder schadelijke producten in staat stellen om gegevens over het nicotinegebruik in Europa te verzamelen, en wel vóór een aantal belangrijke wettelijke termijnen van de Europese Unie (EU). In mei 2021 wordt hierover gedebatteerd in het Europees parlement.  De uitkomsten kunnen volgens ETHRA gevolgen hebben tientallen miljoenen Europeanen: mensen die minder schadelijke nicotineproducten gebruiken, mensen die roken en die misschien overstappen op veiligere producten, hun familieleden, en ook sociale en gezondheidswerkers in het veld.  Het opbouwen van betrouwbare kennis van de gebruikers is volgens de initiatiefnemers een essentieel onderdeel van de aanpak en vormt de belangrijkste reden om de situatie van de huidige gebruikers in Europa in kaart te brengen.

De enquête is te vinden op een speciale website die door ETHRA in het leven is geroepen en is beschikbaar in het Deens, Nederlands, Engels, Fins, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Spaans en Zweeds.  Invullen duurt slechts een paar minuten, de vragenlijst is open tot 31 december 2020. Toegang tot de enquête is uitsluitend voor volwassenen.  Er is slechts één antwoord per IP-adres mogelijk, om de integriteit van de enquête te behouden.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret