De dampwinkels moeten openblijven en worden aangemerkt als essentiële winkels tijdens de lockdown zodat rokers die overgestapt zijn naar een e-sigaret niet terugvallen op gewone sigaretten. De branchevereniging voor e-sigaretwinkels Esigbond wijst het kabinet op de negatieve gevolgen van een sluiting. In België moesten bijvoorbeeld de dampwinkels kortstondig sluiten tijdens de lockdown in november. Al snel besloot de Belgische regering om deze sluiting terug te draaien, omdat veel e-sigaretgebruikers terugvielen op het veel schadelijkere roken van traditionele sigaretten.

Emil ’t Hart, voorzitter Esigbond: “E-sigaretwinkels moeten ontzien worden als het kabinet besluit om winkels te sluiten in verband met het coronavirus. Nederland telt circa 400 duizend e-sigaretgebruikers. De kans is groot dat zij weer teruggrijpen naar tabak en dat is erg schadelijk voor de volksgezondheid. Dit komt omdat sigaretten en shag via supermarkten gewoon beschikbaar blijven, terwijl e-sigaretten daar niet of nauwelijks worden verkocht.”

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret