De Europese Commissie heeft een belangrijke kans laten liggen om door roken veroorzaakte aandoeningen tegen te gaan met de hulp van de e-sigaret. Dat is de conclusie van de Esigbond na de publicatie van het definitieve SCHEER-rapport. In vergelijking met het tussentijdse rapport, waar veel kritiek op kwam vanuit experts, zijn er beweringen over de elektronische sigaret afgezwakt. Volgens de Esigbond echter onvoldoende.

Emil ’t Hart, voorzitter Esigbond: “De elektronische sigaret is een belangrijk hulpmiddel voor rokers met een stopwens. Het succes daarvan wordt bevestigd in onderzoeken, zoals onlangs in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Public Health England, de Britse evenknie van het RIVM, is het nu wel bewezen dat de e-sigaret de meest succesvolle methode is om volledig te stoppen met roken. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat het SCHEER-rapport daar nog twijfel over heeft.”

Volgens ’t Hart is er ook een ander belangrijk onderwerp waar het rapport totaal aan voorbij gaat. “Iedere wetenschapper is er inmiddels wel van overtuigd dat een elektronische sigaret gezondheidsverbeteringen oplevert in vergelijking met een normale sigaret. Het wetenschappelijk bewijs daarvoor is er in overvloed. Het SCHEER-rapport gaat hier volledig aan voorbij, omdat het niet kijkt naar de situatie voor rokers maar naar die van mensen die helemaal niet roken of dampen. Daarmee worden er miljoenen Europese rokers enorm tekort gedaan.”

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret