De Esigbond is verheugd met de oproep van het Trimbos richting de overheid om ambitieuzer te zijn in de strijd tegen het roken. In het artikel verwijst Trimbos naar de successen van het strenge anti-rookbeleid in Engeland en Nieuw Zeeland. De overheden van die landen wijzen namelijk verstokte rokers op de elektronische sigaret als hulpmiddel en wordt er in die landen duidelijke uitleg gegeven over de voordelen van dampen ten opzichte van roken. Het Trimbos staat echter negatief tegenover de e-sigaret en dat bevreemd de Esigbond dan ook.

Volgens Esigbond-voorzitter Emil ’t Hart zou het ook in Nederland een logische stap zijn om vanuit de overheid te kijken hoe de elektronische sigaret een rol kan spelen om rokers te helpen bij het stoppen. “Het is niet toevallig dat landen die de elektronische sigaret omarmen succesvoller zijn met hun anti-rookbeleid dan landen die dat niet doen. Nieuw Zeeland is een voorbeeld, maar het Verenigd Koninkrijk is dat ook. In het Verenigd Koninkrijk is een proef gestart met gratis e-sigaretten voor rokers die het niet lukt om te stoppen. De e-sigaret is minder schadelijk dan gewone sigaretten, waardoor rokers gezondheidswinst kunnen boeken. Wij delen de ambitie van het Trimbos om het aantal rokers in Nederland terug te dringen en zijn overtuigd dat de e-sigaret daarbij kan helpen.”

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret