De Esigbond heeft een ingezonden brief gestuurd richting het FD naar aanleiding van een artikel dat deze week in de krant verscheen. Deze brief is hieronder te lezen.

In het FD van 17-5 stelt Wanda de Kanter dat ze naast tabak ook e-sigaretten wil uitbannen. Zonder enige wetenschappelijke onderbouwing stelt zij dat e-sigaretten een ‘lousy middel’ is om te stoppen met roken, terwijl veel wetenschappers het erover eens zijn dat rokers gezondheidswinst kunnen behalen bij een overstap op een e-sigaret. In het artikel lezen we ook dat De Kanter gesteund wordt door het farmaceutische bedrijf Pfizer, bekend van de Nicotinell-kauwgom en anti-rookmedicijn Champix. Dit bedrijf concurreert dus met de e-sigaret. Onderzoek van de evenknie van het RIVM in het Verenigd Koninkrijk, Public Health England, laat keer op keer zien dat rokers effectief kunnen stoppen met de e-sigaret. In februari bracht het instituut nog een onderzoek uit waaruit bleek dat de e-sigaret een veel effectiever middel is om te stoppen met roken dan andere middelen zoals kauwgom en sprays.

De e-sigaretmarkt moet ondertussen strijden tegen een continue stroom misinformatie, zoals die uit de hoek van Wanda de Kanter. Dit zorgt voor dat rokers minder snel of niet kiezen voor een minder schadelijk alternatief. Ook weerhoudt het rokers, die ook een e-sigaret gebruiken, om volledig over te stappen, met alle schadelijke gevolgen van dien. Het RIVM kwam in 2019 terecht tot de conclusie dat rokers die ook een e-sigaret gebruiken, gebaat zijn bij gerichte communicatie om ervoor te zorgen dat zij volledig overstappen. Daar is de communicatie vanuit De Kanter duidelijk geen goed voorbeeld van.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret