De Esigbond en Acvoda hebben vanochtend gezamenlijk gedemonstreerd voor het gebouw van de Tweede Kamer. Winkeliers en dampers hebben hun onvrede laten horen over het voorgenomen smaakverbod waarover vandaag is gesproken in de commissie VWS. Mede dankzij cartoons, protestborden en een rookmachine kon het protest op veel belangstelling rekenen van politici en journalisten.

Voorafgaand aan de vergadering namen diverse fracties de tijd om in gesprek te gaan met de demonstranten en Emil ’t Hart, voorzitter van de Esigbond. Kamerlid Vicky Maeijer (PVV) nam een verzameling verhalen van verontruste dampers in ontvangst en ook met andere partijen is gesproken over het voornemen, waarbij de demonstranten hebben aangegeven waarom een smaakverbod een slecht idee is.

Dat het onderwerp leeft en bij de politici bekend is bleek wel uit de gesprekken, waarbij meermaals werd aangegeven dat er grote aantallen mails van verontruste dampers zijn binnengekomen. De commissie gaat nu de tijd nemen om naar de bezwaren te kijken.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret