Drie fracties in de Tweede Kamer hebben een flink aantal kritische vragen gesteld over het voorstel voor het smaakverbod. In totaal zijn er tientallen vragen ingediend richting staatssecretaris Blokhuis omdat er

Een van de partijen met kritiek op het voorstel is de PVV. Volgens de partij gaat de staatssecretaris met een verbod volledig voorbij aan dampers die dankzij de elektronische sigaret zijn gestopt met roken. De partij wil weten wat het risico is dat zij terugvallen op roken en vraagt zich af of de gevolgen van het voorstel in kaart is gebracht. De partij vraagt verder of de staatssecretaris contact heeft gehad met dampers en wil weten of het massale protest, waaronder de bijna 20.000 ondertekende petities, is meegenomen bij de beslissing over een mogelijk smaakverbod.

Ook de fractie van BoerBurgerBeweging is kritisch en wil weten of de staatssecretaris zich ervan bewust is dat een verbod zorgt voor de toename van illegale handel in smaakjes. De partij wil daarnaast weten hoe de staatssecretaris buitenlandse verkoop aan Nederlandse dampers wil tegengaan. De VVD wil dat de staatssecretaris zijn visie geeft op het beleid in het Verenigd Koninkrijk, waar de elektronische sigaret een belangrijk deel uit maakt van de strijd tegen roken. Ook wil de partij weten wat een smaakverbod zou betekenen voor de omzet en werkgelegenheid in de branche.

De Esigbond is blij dat het voorstel voor het smaakverbod de aandacht heeft van de politiek en is zeer benieuwd naar de beantwoording. Via de diverse kanalen zullen wij hierover berichten. Alle vragen zijn hier terug te lezen:

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2021Z09124&did=2021D22967

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret