De Esigbond roept leden en betrokkenen die harm reduction een warm hart toedragen op om te reageren op een Europees voorstel. De Europese Commissie (EC) werkt aan een nieuwe Tabaksaccijnsrichtlijn en heeft hiervoor een publieke consultatie opengesteld. Deze openbare consultatie geeft belanghebbenden de mogelijkheid hun mening te geven over de bestaande regels en mogelijke wijzigingen ervan. De EC wil de huidige richtlijn herzien omdat deze nu geen rekening houdt met nieuwe rookvrije producten zoals de e-sigaret.

De EC wil de huidige Tabaksaccijnsrichtlijn herzien omdat deze nu geen rekening houdt met nieuwe rookvrije alternatieve producten (zoals de e-sigaret). Het maakt onderdeel uit van een breed pakket aan strenge maatregelen die het gebruik van minder schadelijke alternatieven nog meer wil beperken. Dit is het enige moment om uw mening hierover te geven en uw reactie is daarom zeer belangrijk!

Reactie van de Esigbond

De Esigbond is van mening dat er een duidelijk onderscheid moet worden gemaakt op basis van het gezondheidsrisico van producten. Belastingheffing op minder schadelijke producten is totaal niet in het belang van de volksgezondheid. De Esigbond vindt dat minder schadelijke rookloze producten, zoals de e-sigaret goed toegankelijk en betaalbaar moeten blijven zodat geen onnodige drempel wordt opgeworpen om volwassen rokers te helpen bij het stoppen met roken.

Waarom is het belangrijk dat u reageert? 

De Esigbond doet de oproep om te reageren omdat er mogelijk grote gevolgen aan vasthangen. De Europese Tabaksaccijnsrichtlijn zal direct invloed hebben op de wetgeving op nationaal niveau. Na invoering van de nieuwe tabaksaccijnsrichtlijn worden de  huidige product duurder en daarmee minder aantrekkelijk. Reageren is relatief eenvoudig. De openbare consultatie bestaat uit een vragenlijst. Daarbij zijn sectie 1 (persoonlijke gegevens) en sectie 3 (nieuwe producten zoals de e-sigaret) vooral van belang. Reageren kan tot 22 juni door de online vragenlijst in te vullen op de website van de Europese Commissie: Belasting op tabak – accijns (aanpassing van de regels).

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret