Enkele honderden zelfstandige e-sigaretwinkeliers en -importbedrijven vrezen om miljoenen te verliezen als de Tweede Kamer akkoord gaat met een verbod op smaakjes in e-sigaretten. Branchevereniging Esigbond denkt dat de sector zo’n 200 miljoen euro omzet gaat mislopen en dat er 800 banen bij kleine MKB’ers verdwijnen. Eerder consumentenonderzoek wijst namelijk uit dat honderdduizenden Nederlandse e-sigaretgebruikers na een smaakverbod terugvallen op roken of hun smaakjesvloeistoffen in het buitenland gaan kopen.

 

Volgens de branchevoorzitter Emil ’t Hart van de Esigbond zijn de ondernemers de wanhoop nabij: “Het staat als een paal boven water dat de e-sigaret veel minder schadelijk is dan roken en rokers kan helpen te stoppen. Zonder smaakje is een e-sigaret een onaantrekkelijk alternatief en een smaakverbod leidt onherroepelijk tot terugval op de gewone sigaret, een vlucht naar het buitenland en thuisbrouwers. De markt verdwijnt en daardoor staan straks honderden familiebedrijven op omvallen. Het lijkt de politiek niet te deren. Los daarvan raakt de overheid volledig de controle kwijt over de kwaliteit op e-sigaretten als mensen straks thuis hun vloeistoffen gaan mengen. En dat gaat hoe dan ook een keer fout. Het is een ongelofelijk ondoordacht plan.”

Diverse media hebben aandacht besteed aan de berichtgeving vanuit de Esigbond.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret