Felle kritiek Britse gezondheidswetenschappers op anti-vape houding WHO

 

Diverse Britse gezondheidsexperts hebben kritiek op de negatieve houding van de WHO tegenover e-sigaretten. Vooral de druk richting overheden om het dampen te ontmoedigen is volgens deskundigen bijzonder kwalijk. Zij stellen dat de WHO hiermee miljoenen levens op het spel zet.

De gezondheidsexperts bekritiseren de World Health Organisation in een artikel in The Times. Onder andere John Britton, emeritus hoogleraar epidemiologie aan de Universiteit van Nottingham, is teleurgesteld. “ De WHO begrijpt helaas nog steeds niet het fundamentele verschil tussen een verslaving aan het roken van tabak, waaraan elk jaar miljoenen mensen overlijden, en een verslaving aan nicotine. De WHO heeft gelijk dat niet-rokers, vooral kinderen, moeten worden ontmoedigd om welk nicotineproduct dan ook te gebruiken. Maar voor de meer dan een miljard tabaksrokers in de wereld zijn rookloze alternatieven een deel van de oplossing, niet van het probleem.”

Martin Dockrell (Public Health England) benadrukt in het artikel juist de mogelijkheden die de elektronische sigaret biedt. “Het beste wat een roker kan doen is volledig stoppen met roken en het bewijs toont aan dat dampen een van de meest effectieve hulpmiddelen voor het stoppen met roken is, vooral voor rokers die eerder een mislukte stoppoging hebben gedaan,” stelt Dockrell. “Het bewijs is al enige tijd duidelijk dat, hoewel niet zonder risico, dampen veel minder schadelijk is dan roken.”

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret