Via Radar hebben we kennisgenomen van de mogelijke overtredingen van de wet ten aanzien van de verkoop van e-sigaretten aan minderjarigen. Als branchevereniging voor onafhankelijke e-sigaretwinkels maken wij ons hard voor de naleving van de strenge regels die gelden rondom de verkoop van e-sigaretten, zoals de minimale leeftijd van 18 jaar. Deze regels zijn erop gericht dat e-sigaretten als minder schadelijk alternatief uitsluitend beschikbaar zijn voor volwassen rokers met een stopwens. Deze producten zijn absoluut niet bedoeld voor jongeren. Het is van groot belang dat de NVWA eventuele overtredingen onderzoekt en opvolgt.

Daarbij waarschuwen wij al sinds september 2021 de NVWA en het ministerie van VWS voor de illegale verkoop van wegwerp vapes via avondwinkels en Chinese webshops (zonder 18+-check). Echter grijpt de overheid niet in, met alle gevolgen van dien. Als de regels worden gehandhaafd dan blijft de e-sigaret beschikbaar voor de volwassen roker en uit handen van de jeugd. Dit blijkt ook uit de recente Trimbos-cijfers. Het aantal jongeren dat ooit een e-sigaret heeft gebruikt fors is gedaald van 34% in 2015 naar 14% in 2021.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret