PERSBERICHT

Delft, 1 december 2022

Uitspraken Trimbos Instituut over e-sigaretten zet rokers op het verkeerde been

De Esigbond, branchevereniging voor Nederlandse verkopers van elektronische sigaretten, heeft met ontsteltenis kennisgenomen van de uitspraken die door Esther Croes van het Trimbos Instituut worden gedaan.

Zij beweert dat de e-sigaret geen effectief stopmiddel zou zijn voor het stoppen met roken. Zij gaat daarbij echter voorbij aan de meest recente onderzoeken van twee zeer gerenommeerde instituten (King’s College en Cochrane) waaruit andermaal het tegendeel blijkt. Door de uitspraken van Esther Croes worden volwassen rokers op het verkeerde been gezet.

De Esigbond roept Esther Croes op om te stoppen met het verspreiden van desinformatie. Dergelijke uitspraken belemmeren dampers en rokers om van de meeste schadelijke vorm van tabaksgebruik (roken) af te stappen.

Bewezen effectiviteit e-sigaretten als minder schadelijk alternatief

Jaarlijks sterven in Nederland 20.000 mensen aan roken, terwijl uit recent Brits onderzoek opnieuw is bevestigd dat de schadelijkheid van een e-sigaret slechts een kleine fractie is van die van traditionele sigaretten en het meest succesvolle stopmiddel. Engeland en Nieuw-Zeeland hebben de e-sigaret om die reden dan ook opgenomen in het beleid om het aantal rokers te verminderen en de schade van tabaksgebruik te beperken. Het percentage van de bevolking dat rookt in die landen is veel lager.

Ook de Esigbond pleit voor schadebeperking van tabaksgebruik en stelt dat de legale e-sigaret (met smaakjes) beschikbaar moet blijven voor volwassen rokers en voor volwassen dampers die reeds zijn overgestapt.
Leden van de Esigbond zetten zich in om de verkoop van e-sigaretten te beperken tot de juiste doelgroep: volwassen rokers. En geven daarom prioriteit aan de handhaving van de wettelijke leeftijdsgrens.
 

EINDE PERSBERICHT

Noot, niet voor publicatie

Voor contact:

Emil ’t Hart

0655707426

pers@esigbond.nl

Over Esigbond

De Esigbond is de brancheorganisatie van Nederlandse verkopers van elektronische sigaretten. De organisatie heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit van elektronische sigaretten en het professionaliseren van het ondernemerschap in de elektronische sigarettenindustrie, het verbeteren van de service en informatie voor de gebruiker van de elektronische sigaret, alsmede het behartigen van de individuele en collectieve belangen van haar leden.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret