Britse campagne tegen roken: geldbeloningen en miljoen gratis e-sigaretten

Britse rokers worden opgeroepen de sigaret in te ruilen voor een e-sigaret en krijgen een vape-starterkits aangeboden als onderdeel van het “swap to stop” plan van de regering om het land rookvrij te maken. De kits zullen worden aangeboden aan bijna een op de vijf rokers in Engeland. Dit is het eerste dergelijke initiatief ter wereld. 

“Twee van de drie levenslange rokers zullen sterven door roken. We zullen een miljoen rokers hulp bieden om te stoppen met roken, door in samenwerking met gemeenten en anderen een gratis startkit voor vapen aan te bieden,” vertelde gezondheidsminister Neil O’Brien.

Er zijn verschillende producten, sterktes en smaken zodat de rokers het beste vapeproduct kunnen vinden. Deoborah Arnott van de campagne Action on Smoking and Health, zei: “Vapes vergroten de kansen van rokers om succesvol te stoppen, dus dit zijn stappen in de goede richting.”

Met dit progressieve en preventieve beleid zal Engeland in 2030 ‘rookvrij’ zijn. De Esigbond pleit al langer dat Nederland, dat een smaakverbod voor e-sigaretten heeft ingesteld, eenzelfde strategie gaat hanteren in de strijd tegen tabaksroken.

De artikelen zijn vandaag in het Britse Sky en De Telegraaf te lezen.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret