Vanaf 1 januari 2024 is nu ook de de online verkoop vanuit Nederland van producten zonder nicotine verboden

Per 1 juli 2023 werd de binnenlandse verkoop op afstand en de grensoverschrijdende verkoop (de online verkoop) vanuit Nederland van elektronische dampwaar en tabaksproducten aan consumenten in de EER verboden. Uitgezonderd werd toen de grensoverschrijdende online verkoop van aanverwante producten anders dan elektronische sigaretten en navulverpakkingen, omdat die producten niet worden gereguleerd door Richtlijn 2014/40 en voor een dergelijk verbod notificatie bij de Europese Commissie en een wachttermijn van enkele maanden nodig was. Het gaat daarbij om producten als elektronische sigaretten zonder nicotine, navulverpakkingen zonder nicotine, patronen zonder nicotine, elektronische verhittingsapparaten en voor roken bestemde kruidenproducten.

De nieuwe regeling (zie de link – wijziging van het Tabaks- en rookwarenbesluit) betreft het sluitstuk: vanaf 1 januari 2024 is nu ook de grensoverschrijdende verkoop (de online verkoop) vanuit Nederland van elektronische sigaretten zonder nicotine, navulverpakkingen zonder nicotine, patronen zonder nicotine, elektronische verhittingsapparaten en voor roken bestemde kruidenproducten verboden. De uitzondering vervalt.

De grensoverschrijdende online verkoop van tabaksproducten en aanverwante producten vanuit Nederland aan consumenten buiten de EER en de binnenlandse en grensoverschrijdende zogenoemde B2B-online-verkoop blijft toegestaan althans is niet verboden, omdat de definitiebepaling van grensoverschrijdende verkoop op afstand (artikel 1 van de Tabaks- en rookwarenwet) die verkoop vanuit Nederland naar consumenten in landen buiten de EER (derde landen) niet insluit.

Recente berichten

Categorieën

Recente Tweets

16 maart, 2019 @ 8:00
16 maart, 2019 @ 15:00
Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektronische sigaret